شرایط نهضت ملی مسکن در فاز اجرایی | بانک‌ها از زیر بار اعتبارات نهضت ملی مسکن فرار می‌کنند؟

در حالی ۲۶ بانک و موسسه اعتباری عملکرد چندانی در پرداخت وام به طرح نهضت ملی مسکن ارایه نکرده‌اند که طبق اعلام مسئولان سهمیه ۶۳ هزار میلیارد تومانی بانک مسکن رو به اتمام است.
کد خبر: ۱۳۷۸۸۵۰

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های دولت سیزدهم برای خانه‌دار شدن مردم است.تفاوت طرح نهضت ملی مسکن با مسکن مهر در این است که در این طرح زمین ۹۹ ساله باید در اختیار تمام مردم قرار بگیرد، در صورتی که در مسکن مهر این تعهد نبود.چه کسانی می‌توانند در نهضت ملی مسکن ثبت نام کنند؟مردان مجرد هم می‌توانند در طرح نهضت ملی مسکن شرکت کنند.وزارت راه و شهرسازی، مبلغ اقساط ماهیانه طرح نهضت ملی مسکن برای اقشار کم‌درآمد در مناطق مختلف کشور را بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا سه میلیون و۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است.

نهضت ملی مسکن

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، پس از تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن ۲۷ بانک و موسسه اعتباری مکلف به پرداخت تسهیلات این طرح شدند. برای هر بانک نیز سهمیه‌ای جداگانه تعیین شد. بیشترین سهمیه مربوط به بانک مسکن با ۶۳ هزار میلیارد تومان بود، دو بانک دولتی دیگر هرکدام پرداخت ۴۲ هزار میلیارد تومان را بر عهده گرفتند. اعداد و ارقام متفاوتی نیز برای دیگر بانک‌ها تعیین شد که از ۳۰ میلیارد تومان تا ۳۹ هزار میلیارد تومان را شامل می‌شود.

طی حدود یک سال اخیر و آن‌طور که از صحبت‌های مسئولان شنیده می‌شود بانک‌ها عملکرد چندانی درخصوص پرداخت تسهیلات طرح جهش تولید مسکن ارایه نکرده‌اند. البته حدود یک ماه قبل سهمیه وام دو بانک به بانک مسکن سپرده شده که آن هم رقم چندانی نیست؛ تکلیف یکی از آن‌ها ۷۲ میلیارد و دیگری موظف به پرداخت ۷۵ میلیارد تومان است.

حالا مدیرعامل شرکت عمران شهر‌های جدید اعلام کرده که سهم بانک مسکن در اجرای طرح نهضت ملی رو به اتمام است و ما برای تسریع در تکمیل پروژه‌ها به کمک سایر بانک‌ها نیاز داریم.

اما سوال این است که با وضعیت بی‌میلی بانک‌ها در پرداخت وام‌های بلندمدت به بخش مسکن، آیا می‌توان انتظار داشت فرآیند پرداخت وام به بزرگ‌ترین پروژه دولت سیزدهم تسریع شود؟

گفته می‌شود اخیرا بانک ملت اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن را بر عهده گرفته و شرکت ساختمانی زیرمجموعه این بانک وارد حوزه ساخت شده است. البته بنا به گفته علیرضا جعفری ـ مدیرعامل شرکت عمران شهر‌های جدید، بانک ملت در حال حاضر به عنوان یکی از بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن به شمار می‌رود.

آخرین وضعیت پروژه نهضت ملی مسکن نیز حاکی از آن است که برای ۱.۷ میلیون واحد زمین اختصاص یافته است. برای ۶۲۱ هزار واحد پروانه صادر شده، ۶۲۲ هزار متقاضی در بانک مسکن افتتاح حساب کرده‌اند و بیش از ۴۳۰ هزار واحد به مرحله فونداسیون رسیده است.

با این وجود علاوه بر انتظار پرداخت آورده به‌موقع از سوی متقاضیان، انتظار می‌رود بانک‌ها در پرداخت وام‌های این پروژه همکاری بیشتری داشته باشند؛ بخصوص آن‌که طبق وعده وزیر راه و شهرسازی، پروژه‌ها در شروع کار با استفاده از وام بانکی پیش برود تا متقاضیان نسبت به این طرح خوشبین شوند. در جدول زیر سهمیه هر بانک در طرح نهضت ملی مسکن مشخص شده است.
 
نهضت ملی مسکن

ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی

محمودزاده درباره زمین تامین شده در طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: برای هزار و ۴۰۰ شهر نیازسنجی و به ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها ابلاغ شد تا زمین مورد نیاز را تامین کنند. بیش از ۹۴ هزار هکتار زمین در شهرهای مختلف تأمین شده و قرار است با حداقل تراکم، ساخت و ساز انجام شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: خیلی از واحدهایی که در مراحل نهایی احداث هستند به صورت ویلایی ساخته شده‌اند.

وی گفت: در قانون سه منبع برای تأمین زمین ذکر شده است. نخست زمین‌های در اختیار وزارت راه و شهرسازی است که به طور کامل به این طرح اختصاص یافته و دیگر زمین در اختیار این وزارتخانه در محدوده شهرها نداریم. با این حال در شورای عالی شهرسازی در حال توسعه محدوده شهرها هستیم.

محمودزاده بیان کرد: منبع دوم، اراضی منابع طبیعی است که یک میلیون هکتار در داخل محدوده قرار دارند، ولی باید بخش مسکونی از زراعی آن تفکیک شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: منبع سوم، اراضی در اختیار دستگاه‌های دولتی است که ظرفیت بزرگی برای ساخت مسکن هستند.

به گفته معاون مسکن وزیر شهرسازی، تاکنون ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از این اراضی شناسایی شده که پس از دستور رئیس جمهور مبنی بر انتقال این اراضی به وزارت راه و شهرسازی تا پایان شهریور قرار است اگر دستگاهی اراضی خود را ندهد سازمان ثبت اسناد مستقیماً سند این اراضی را به وزارت راه منتقل کند.

وی ادامه داد: اراضی گران قیمت در اختیار دستگاه‌ها مولد سازی شده و به فروش می‌رسد. منابع این اراضی برای ساخت واحدهای ارزان قیمت مصرف می‌شود. تاکنون سند ۱۵ درصد این اراضی به وزارت راه منتقل شده که شامل اراضی متعلق به دانشگاه‌ها، وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو است

محمودزاده برآورد زمین‌های دولتی را ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین مازاد در اختیار دستگاه‌ها عنوان کرد.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، این زمین‌ها از دولت به این دستگاه‌ها منتقل شده بود ولی با توجه به اینکه اقدامی روی آنها انجام نداده‌اند باید به دولت برگردانده شود؛ اولویت برای ساخت مسکن در این اراضی با پرسنل همین دستگاه‌ها خواهد بود.

وی درباره برنامه وزارت راه برای شهرک سازی اظهار داشت: با توجه به اینکه هزینه‌های ساخت شهرهای جدید بسیار بالا است قرار شد تا در محدوده شهرها، شهرک‌های جدید احداث شود بخصوص که انتقال زیرساخت‌ها به شهرک‌ها هزینه کمتری دارد. تاکنون ۴۲ شهرک جانمایی شده و زمین‌های بیش از ۱۵ شهرک آماده سازی شده است.

محمودزاده از ساخت شهرک‌های مسکونی در کنار شهرک‌های صنعتی برای کارگران این شهرک‌ها خبر و ادامه داد: در خصوص معماری پروژه‌ها نیز به استان‌ها دستور داده‌ایم تا کمیته‌ای در جهت تطبیق معماری هر شهر با پروژه‌های نهضت ملی مسکن تشکیل داده و به سازندگان ابلاغ کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها